Sağlık

Diyetisyen Adsız’dan ‘Yaz Sıcaklarında Nasıl Beslenmeliyiz?’ Tüyoları!

Yazın Sıcak Çarpmasının Sebebi!

Meteroloji uyarıyor! Yılın en yüksek sıcaklıkları için alarm verildi. Peki sıcaklıkların 40 derece ölçüleceği yaz günlerinde nasıl beslenmeliyiz? 

Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın ‘Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Beslen’ haber yazı dizisinde Diyetisyen Beyza Mekseliyna Adsız, yaz aylarında beslenme önerilerinde bulundu. Diyetisyen Adsız, “Yaz sıcaklarında en önemli olan beslenme önerileri arasında ilk sırada su tüketimi geliyor. Kilo başına günlük 35 ml su tüketin. Sindirimi kolay olan hafif az yağlı yiyecekler tercih edin. Yemeklerinize koyduğunuz baharat oranını azaltın. Paketli gıdaları ve işlenmiş besinleri mümkün olduğunca tüketmeyin. Şekerli ve gazlı içecekler yerine doğal ev yapımı içecekler tercih edin. Çay ve kahve tüketimine dikkat edin. Günde 1 fincan çay 1 fincan kahve sınırını aşmayın” dedi. 

diyestisyen adsız

 

Serinleten Yaz İçeceklerini Nasıl Tüketmeliyiz ?

Diyetisyen Adsız, sabahın erken saatlerinde yarım saatlik tempolu yürüyüşler yapma önerisinde bulunarak şunları söyledi: “Sıcak yaz mevsiminde bu 7 maddeye dikkat etmek vücudumuzu hem formda hem de sağlıklı tutmak için oldukça önemlidir. Sade maden suyu, taze meyve aromalı su, evde hazırlanan meyve suları gibi doğal içecekler tüketilebilir. Meyvelerin suyunu çıkarmak yerine yemek daha iyidir. Meyve suları çıkarıldığında içindeki doğal lifler kaybolur. Ayrıca bioflavonoidler de azalır. 1 bardak su ve 1 orta boy olgun şeftaliyi blender yapıp püreli şekilde posasını kaybetmeden içebilirsiniz.”

Kış Mevsiminde Vücut Direncini Korumak İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
Kış Mevsiminde Vücut Direncini Korumak İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri

Yaz Aylarında Vücudu Ferahlatan Besinler!

Diyeteisyen Adsız son olarak yaz günlerinde vücudu serinletmeye yardımcı besinleri sıraladı: Su, salatalık, ayran, kefir, yoğurt, süt, cacık, soğuk çorbalar, salata veya zeytinyağlı sebzeler, kavun, karpuz, çilek, yeşil erik, sütle veya yoğurtla yapılmış soğuk yulaf lapası, sebze suyu ile yapılmış detoks içecekler, nane, dereotu, reyhan, kuzu kulağı, roka gibi mevsim yeşillikleri, hindistan cevizi suyu veya sütü.   (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

  Tüberküloz Hakkında Önemli Bilgiler ve Son Gelişmeler

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu